Akıllı telefon kullanımı ile beraber sosyal medyanın her an yanımızda olmasını sağlayan imkanlar, hayatımızın her anında bize bunu kullanmamıza iten özelliklerle dolu! Yaptığımız bir aktiviteyi twitter üzerinden paylaşabiliyor, resimlerimizi İnstagram üzerinde yayınlayabiliyor, Periscope üzerinden canlı yayın yapabiliyor veya bazı önemsiz ama anı yakalamak istediğimiz fotoğrafları Snapchat üzerinden hikayemize ekleyebiliyoruz. Facebook, bütün sosyal aktivitelere kendi uygulaması üzerinden veya kendisine ait diğer hizmetlerden kullandırtmak için çeşitli projeler üretmeye devam ediyor.
Gençlerin Yeni Sosyal Ağı Lifestage
Yeni ve ilginç sosyal platformlar, genelde gençlerin ilgisini çektiği ve bu kitleye yapıldığı için her seferinde facebook büyük bir kullanıcı kaybına yaşadığını görebiliyoruz. Şahsen kendimce bazı durumlarda Facebook kullanmamayı tercih ettiğim zamanlar olabiliyor. Bu durumu tersine çevirmek isteyen Facebook, liselilere özel yeni bir sosyal ağ akımını başlattı! Lifestage sosyal platformu, sadece liselilere özel olan bir ağ olarak karşımıza geliyor.
Lifestage sosyal platformu ilk aşamada İOS işletim sistemi için kullanılabilir durumda olduğunu hatırlatalım. Keza bu uygulama şuan sadece Amerika Birleşik Devletleri sınırı içerisinde kullanılabilir olarak yayınlanmış görünüyor. Başarılı bir geri dönüş alınırsa, diğer ülkelere ve çeşitli platformlara uyarlanması planlanıyor.
Lifestage Nasıl Kullanılır?
Öncelikle bu uygulamayı kullanmanız için kendi okulunuzda 20 kişinin bu uygulamayı kullanma isteği göndermesi gerekiyor. Böylelikle hesabınız aktif olarak kullanma imkanı elde ediyorsunuz. İçerisinde çok farklı dinamikler bulunuyor. Okulunuz ile ilgili gruplara katılabiliyor ve arkadaşlarınıza erişim sağlama hakkı kazanıyorsunuz.
Snapchat benzeri bir arayüzü olduğunu gördüğümüz uygulama, Selfie özelliği ile ön plana çıkıyor. Keza Lifestage profil fotoğrafınız sadece o an Lifestage uygulaması ile çektiğiniz selfie’ler olabiliyor. Tahmin edileceği üzere Snapchat benzeri bir sistem ile gelen Lifestage uygulaması, yüz efektleri ve sticker desteği ile fotoğrafların renklenmesine olanak sunuyor.
Fikrin ortaya çıkmasına vesile olan kişi ise Facebook firması içerisinde yer alan genç yöneticilerden biri olan 19 yaşındaki Michael Sayman, liselilere özel bir topluluk oluşturarak farklı yaş gruplarındaki insanların bu platformda bulunmamasını isteyerek gençlerin sevebileceği marjinal bir fikir ortaya atmış gibi görünüyor.