Akamai’den Detaylı DDoS Raporu Yayınlandı!

Teknolojinin en önemli ayağı olan internet, sadece iyi anlamda değil, bazı durumlarda saldırı niteliğinde de kullanılan bir araç olarak ortaya çıkıyor. Artık yeni bir dünya olan “Sanal Alem” birçok işin yapılması ve birçok bilginin depolanması için önemli bir veri merkezi olarak görülüyor. Ayrıca birçok oyuncunun ve spor müsabakalarının yayınlanmasında da önemli yere sahip. Dünyanın önde gelen CDN ve Bulut hizmet sağlayıcılığı yapan Akamai, evrensel olarak DDoS saldırıları için önemli bir rapor yayınladı!

Akamai-2

Türkiye DDoS yapan 3. Öncü Ülke!

Birçok hacker tarafından hevesle yapılan DDoS atackları, bir web sitesinin veya bir protokolün aşırı yüklenmesi ve o protokolün açıklarını kullanarak hizmetin kısa süreli kapanmasına sebep olan saldırı türü olarak en basit şekilde yorumlayabiliriz. Dünyanın en ünü grupları bu yol ile birçok servisi durdurmuş ve bu açıklardan yararlanarak sistem bilgilerine erişmişlerdir. Yapılan analizlere göre Mart ayındaki DDoS Oranı tam olarak 64 Mpps hızında bir seviyeye çıkmış bulunuyor. Bu saldırıların yarısından çoğu ise teknolojiye yönelik olduğu düşünülüyor.

Akamai-3

Dünya üzerinde DDoS yapan ülkeler sıralandığında; 1. Sırada Cin %27’lik orana sahip olması, internet dünyası için biraz korkutucu görünüyor. 2. Sırada ABD %17 oranında iken 3. Sırada ise Türkiye %10 oranında bir saldırı kaynağı rolü oynuyor. Yani bu üç ülke dünyada gerçekleşen saldırıların yarısını oluşturuyor!

DDoS Saldırıları Nereye Yapılıyor?

Öncelikle bu saldırıları yapmak için “hacker” sıfarı kazanacak kadar yazılım bilgisine sahip olmanız gerekmiyor. İnternetin ana amacı olan “paylaşım” ile birçok yerde ücretsiz olarak DDoS programları paylaşılıyor ve Türkçe paneli ile kullanıma sunuluyor. Ülkemizdeki alt yapı her ne kadar yüksek olmasa da VDS adı altında bulunan sistemler ile yurt dışı üzerinde yüksek saldırılar yapılabilirken, kendi bilgisayarlarımızla basit düzeyde saldırılar yapılabiliyor.

Akamai-4

Bu saldırıların genel amacı ise ülkemizde oyun sektörünü vurduğu görülüyor. Yani ping yükseltmek ve online oyunları oynamayı engellemek amacıyla yapılan bu saldırı, çokta büyük zararlara sebep olmuyor. Yüzde %55 oranında olan bu saldırıları takip eden Yazılım ve Teknoloji sektörü ise % 25 oranına sahip olup önemli bir rakamı ifade ediyor.

Popüler Haberler

İlgili Haberler